Genel

Sağlık Köşemiz

Okulumuzda her konuda olduğu gibi sağlık konusu üzerinde de titizlikle durulmaktadır. Hijyenin önemi kadar dikkat etmemiz gereken hepimizin bildiği  noktaları gün içinde velilerimizle paylaşmaktayız.

Anne baba ve çocuktan sorumlu herkesin çocuğun sağlığını yakından takip etmeleri,

Ellerin sık sık sıvı sabunla yıkanması,(özellikle yemek – tuvalet öncesi ve sonrasında, ayrıca her etkinlikten sonra)

Tokalaşmama ve öpüşmeme,

Dengeli beslenmeye, uyku düzeni ve genel temizliğe daha dikkat ederek bağışıklığın arttırılması,

Öksürürken, hapşırırken kağıt mendil ile ağız ve burnun kapatılması, yada kola hapşırılıp, öksürülmesi,

Çevredeki hasta kişilerden uzak durulması,

Hasta öğrencilerin kesinlikle okula gönderilmemesi ve doktor kontrolünde gerekli testlerin vakit kaybetmeden yaptırılması,

Çocukların alışveriş merkezleri, sinema vb. kalabalık ortamlara götürülmemesi, top havuzlarının kullanılmaması,

Hafta sonu tatillerinde çocukların bir gün mutlaka evde dinlenmelerinin sağlanması,(bağışıklık sisteminin güçlenmesinde dinlenmenin çok önemli bir etken olduğuna inanıyoruz)

Yaşanılan çevrenin temizliğine özen gösterilmesi ( tuvaletlerin, kullanılan materyallerin, kapı kolları, musluk başlarının hijyeni, mekanların havalandırılması vb.),

Doktor önerisine göre zamanında gerekli aşıların yaptırılması,

Yurtdışına sık sık gidip gelen ebeveynlerin daha dikkatli olmaları.

Alerji, vitamin vb. rutin kullanılan ilaçlar dışında okula ilaç getirilmemesi,( ilaç kullanmakta olan öğrencilerin iyileşme sürecinin tamamlanmadığını kabul etmekteyiz.)

Bulaşıcı bir hastalık tespit edilen çocukların velilerinin okulu derhal haberdar etmeleri, ( tüm velilere duyuru yapabilmemiz için çok önemlidir.)

Ateş, kusma, ishal vb. hastalık belirtilerinin okulda başlaması durumunda aileye derhal haber vermekteyiz. Çocuğun kısa zamanda okuldan alınması,

Hastalık bitiminde okula devamında sakınca olmadığını içeren doktor raporu getirilmesini rica ediyoruz.